Malletband

De malletband is een melodisch slagwerkensemble dat is voortgekomen uit de oorspronkelijke drumband, die werd opgericht en aangesloten bij de K.N.F. in 1959. In de jaren`70 werd deze drumband uitgebreid met twee lyra’s, zodat er toen sprake was van een heus lyrakorps. Waarna dit korps later verder werd uitgebreid met nog meer lyra’s en marching bells. Na deelname aan het K.N.F.-topconcours te Barneveld in oktober 1985 werden de eerste 2 xylophones en 1 marimba aangeschaft. Dit was het begin van de huidige malletband.

Malletband

De malletband heeft een breed scala aan verschillende muziekinstrumenten. Een eerste onderscheid wordt gemaakt tussen gestemd en ongestemd slagwerk. Gestemd slagwerk bestaat uit instrumenten met houten toetsen(mallets), zoals de marimba en de xylofoon, en instrumenten met metalen toetsen; de marching bell, vibrafoon en de buisklokken. Naast deze malletinstrumenten worden pauken gebruikt als gestemde instrumenten. Het ongestemde slagwerk bestaat zoal uit snaredrums, basedrum, cymballs, conga’s, bongo’s, toms, en nog veel neveninstrumenten.

Repetoire

Het repertoire van de malletband bestaat uit zowel populaire werken als uit klassieke concourswerken. Veel waardering tijdens concerten wordt genoten met nummers van diverse popsterren. Tijdens concoursdeelnames worden er veelal speciaal daarvoor geschreven stukken ten uitvoer gebracht met veel tempowisselingen en verschillende maatsoorten.

De malletband staat sinds 2002 onder de bezielende leiding van Marco Onstenk. Marco woont in Apeldoorn en is naast zijn werkzaamheden in Hertme docent aan de muziekscholen Borne en Barneveld en dirigent van de malletband KNA Lunteren. Daarnaast verzorgt hij ook de lessen bij KNA.

Bekijk de agenda pagina om het eerstvolgende evenement te zien van de malletband.

Marco Onstenk

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.