Het concert van zondag 22 maart 2020 kan geen doorgang vinden. Door de maatregelen in verband met de Corona-crisis heeft onze overheid besloten dat alle theatervoorstelling moeten worden afgelast. Jammer. Wij gaan zeker op zoek naar een andere datum voor deze bijzondere muzikale ontmoeting.

Muziekliefhebbers die inmiddels kaarten hebben gekocht en betaald zullen wij de betalingen terugstorten. Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen en hopen u spoedig weer te ontmoeten bij twee concerten Percussion Live op 7 en 8 november 2020 in de Schouwburg van Hengelo.

Op zondag 22 maart 2020 is er in het Kulturhus een bijzonder concert van het saxofoonorkest SaxUs uit Barneveld en de malletband St. Gregorius uit Hertme.
Muzikanten van SaxUs hielpen de malletband met een optreden op concours of tijdens Percussion Live. Het idee van een gezamenlijk concert is hieruit geboren.

SaxUs is een spetterend saxofoonorkest dat inmiddels 35 leden telt. Het repertoire is gevarieerd, er zitten enkele klassieke stukken in de map, maar ook filmmuziek en bigbandmuziek. Het orkest werd in 1996 opgericht door Hans Kuijt, saxofoondocent van de muziekschool en baritonsaxofonist. Dit avontuur is hij begonnen met 15 leerlingen, en inmiddels is het onder zijn enthousiaste leiding uitgegroeid tot een orkest dat met 35 leden behoort tot één van de grootste van Europa! Sinds een aantal jaren staat dit orkest onder leiding van Menne Smallenbroek. In 2001 kreeg het orkest de naam SaxUs.

Malletband St. Gregorius was tot 2014 een vaste deelnemer aan muziekconcoursen in de hoogste afdeling van de KNFM. Vanaf 2015 is de keuze gemaakt voor een spetterend Percussion Live, 2015 en 2016 in het Kulturhus Borne, 2018 in het Openluchttheater in Hertme en voor 2020 staan twee afleveringen in de schouwburg in Hengelo gepland.
Een enthousiaste groep slagwerkers van alle leeftijden. In 2017 raakte de malletband haar vaste repetitieruimte in Hertme kwijt. Tegenwoordig repeteert de malletband in de grote zaal van het Kulturhus Borne onder leiding van dirigent Marco Onstenk.

Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten kunt u bestellen voor € 5,- per stuk, via het formulier.