Lid worden?

Wil jij ook met ons mee spelen?

Dat begrijpen wij al te goed! Het is immers ontzettend leuk om samen muziek te maken. Je hebt vast weleens op potten en pannen getrommeld, of voor jezelf afgevraagd hoe het is om op een trompet of een hoorn te blazen. Misschien heb je al weleens muzieklessen gehad, en loop je al heel lang met de gedachten muziek te willen maken met anderen. Dan biedt onze muziekvereniging jou een uitgelezen kans! Hieronder wat meer informatie over onze muziekvereniging en hoe je op een simpele manier kunt regelen dat je mee kunt spelen bij de Fanfare, het Jeugdorkest, de Malletband of de Jeugd Slagwerk Groep.

De Fanfare

Het fanfareorkest bestaat uit een twintigtal bespelers van koperen blaasinstrumenten, saxofoons en slagwerk zoals; trompet, bugel, trombone, waldhoorn, bariton en bas. De Fanfare heeft een breed repertoire en speelt regelmatig “buiten de deur”. Soms als voltallige Fanfare, soms als klein koperensemble. Bijvoorbeeld tijdens Carnaval en Koningsdag, ondersteuning tijdens kerkelijke plechtigheden, dodenherdenking op 4 mei, de Pinksterbruidjes in Borne, verpleeg/verzorgingshuizen, AZC en zondagochtendconcerten zoals Fris en Fruitig. De fanfare is een enthousiaste groep die elke woensdag repeteert onder leiding van onze dirigent Bert Sleumer van 19.30 uur tot 21.30 uur in de basisschool De Wheele in Borne

De Malletband

Onze malletband is een groep van ongeveer dertig muzikanten die zowel gestemd als ongestemd slagwerk bespelen onder leiding van onze dirigent Marco Onstenk. Melodisch slagwerk zijn de instrumenten: marimba, xylofoon, vibrafoon en nog heel veel andere instrumenten waar je melodieën op kunt slaan. Ongestemd slagwerk zijn bijvoorbeeld de snaredrum, basedrum, bekkens, tamboerijn en drumstel. De malletband verzorgt jaarlijks een aantal concerten en straatoptredens en doet af en toe mee aan wedstrijden en concoursen. De malletband is een enthousiaste groep die elke maandag repeteert van 19.30 uur tot 21.30 uur in de grote zaal van het Kulturhus in Borne.

De Jeugdslagwerkgroep

De jeugdslagwerkgroep is een groep van zo’n 15 muzikanten in de leeftijd variërend van tien tot achttien jaar. Ook zij spelen op melodisch en ongestemd slagwerk onder leiding van Marco Onstenk. Naast enkele optredens voor familie en vrienden doet de jeugdslagwerkgroep jaarlijks mee aan het Jeugd muziekfestival in het Kulturhus in Borne Elke maandag komen ze bij elkaar van 18.00 tot 19.00 in de grote zaal van het Kulturhus in Borne..

En verder…

Wanneer je nog geen instrument kunt bespelen, start je met het volgen van lessen aan de muziekschool in Borne. Na een jaar les aan de muziekschool heb je veelal het A diploma gehaald en kun je meespelen in het jeugdorkest. Nadat je het diploma B gehaald hebt, is het vaak mogelijk om in te stromen in het “grote” orkest. Soms wordt je gevraagd eerst nog een tijdje in het jeugdorkest te blijven spelen en te functioneren als één van de “dragende spelers”. Na het behalen van een B-diploma hoef je niet te stoppen met lessen. Dan begin je pas een échte muzikant te worden en kun je verder gaan met lessen. Binnen de vereniging zijn er muzikanten met een C en zelfs D-diploma!

En, ben je al enthousiast geworden en wil je misschien mee doen? Voor verdere informatie en persoonlijk advies kun je ons contactformulier invullen.

We hopen je snel te ontmoeten op één van de repetities!

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.