Wil jij ook met ons mee spelen?

Dat begrijpen wij al te goed! Het is immers ontzettend leuk om samen muziek te maken. Je hebt vast weleens op potten en pannen getrommeld, of voor jezelf afgevraagd hoe het is om op een trompet of een hoorn te blazen. Misschien heb je al weleens muzieklessen gehad, en loop je al heel lang met de gedachten muziek te willen maken met anderen. Dan biedt onze muziekvereniging jou een uitgelezen kans! Hieronder wat meer informatie over onze muziekvereniging en hoe je op een simpele manier kunt regelen dat je mee kunt spelen bij de Fanfare of de Percussion Group.


Fanfare

Het fanfareorkest bestaat uit een enthousiaste en dynamische groep van bespelers van koperen blaasinstrumenten, zoals onder andere saxofoons trompetten, bugels, trombones en bassen, aangevuld met slagwerk, solisten, creativiteit en persoonlijk talent. De Fanfare heeft een breed repertoire en speelt regelmatig “buiten de deur”. Soms als voltallige fanfare, soms als klein koperensemble of (power) band, maar altijd met de juiste toon en muzikaliteit! Onze veelzijdigheid is ook terug te zien in onze muzikale activiteiten; wij spelen daar waar de mensen zijn en passen onze muziek daar graag op aan! Voorbeelden hiervan de ondersteuning tijdens processies en kerkelijke plechtigheden, de dodenherdenking op 4 mei en de Pinksterbruidjes, maar ook grootschalige showconcerten in zaal of openlucht en deelname aan festiviteiten zoals Sinterklaas, Halloween of Oktoberfest. De fanfare is een enthousiaste groep die elke woensdagavond repeteert onder leiding van dirigent Mark Harms van 19.30 uur tot 21.30 uur in Rijksmonument Het Oude Groothuijs, beter bekend als het ‘Spookhoes’ op het terrein van het openluchttheater van Hertme.


Percussion Group

De Percussion Group is een groep van ongeveer dertig muzikanten die zowel gestemd als ongestemd slagwerk bespelen onder leiding van onze dirigent Marco Onstenk. Melodisch slagwerk zijn de instrumenten: marimba, xylofoon, vibrafoon en nog heel veel andere instrumenten waar je melodieën op kunt slaan. Ongestemd slagwerk zijn bijvoorbeeld de snaredrum, basedrum, bekkens, tamboerijn en drumstel. De Percussion Group verzorgt jaarlijks een aantal concerten en straatoptredens en doet af en toe mee aan wedstrijden en concoursen. De Percussion Group is een enthousiaste groep die elke maandag repeteert van 19.30 uur tot 21.30 uur in de grote zaal van het Kulturhus in Borne.

En, ben je al enthousiast geworden en wil je misschien mee doen? Voor verdere informatie en persoonlijk advies kun je ons contactformulier invullen.

We hopen je snel te ontmoeten op één van de repetities!