Listen to the Legends of Pop

Fanfare

De fanfare van St. Gregorius bestaat uit een A- en B- orkest. Het fanfareorkest bestaat uit: Koperen blaasinstrumenten, zoals bugels, trompetten, waldhoorns,baritons, trombones, een besbas en een esbas; Houten blaasinstrumenten: zoals sopraansaxen, altsaxen, tenorsaxen en baritonsaxen; Gestemde en ongestemde slagwerkinstrumenten, zoals: drumstel, grote trom, buisklokken, vibrafoon, marimba, klokkenspel en diverse kleine neven slagwerkinstrumenten.

Fanfare

Het fanfareorkest repeteert elke woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur in zaal Liedenbaum in Hertme. Zij komen uit in de 1e Divisie (voorheen afd. Uitmuntendheid) van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen(K.NFm).?De doelstelling van het orkest is om elke 4 of 5 jaar deel te nemen aan een concertconcours. ?Jaarlijks verzorgt de vereniging haar muzikale medewerking aan diverse concerten, serenades, optochten en is op 4 mei present bij de dodenherdenking in Hertme en Zenderen.

Koperensemble

Een koperensemble speelt ieder jaar tijdens de E.H. Communie en H. Vormsel in de St. Stephanuskerk van Hertme. Voor het dirigeren van het fanfare A- en B-orkest is de muziekvereniging sinds 1 januari 2011 op zoek naar een nieuwe dirigent. De leerlingen van de fanfare volgen hun opleiding aan de muziekschool te Borne. De kleinkoperlessen worden wekelijks gegeven in de basisschool te Hertme, de overige lessen in de muziekschool te Borne. De leerlingen zijn na één jaar les aan de muziekschool verplicht deel te nemen aan de repetities van het B-orkest. Het B- orkest repeteert elke woensdagavond van 19.00-19.45 uur, eveneens in zaal Liedenbaum. Leerlingen met een B-diploma kunnen worden geplaatst in het A-orkest, maar dienen dan ook nog deel uit te maken van het B-orkest. De vereniging adviseert de leerlingen minimaal het C/D- niveau te behalen.

In 2007 bestond de vereniging 85 jaar. Dit lustrum werd gevierd met een grote leden- feestavond op zaterdag 6 oktober, waar vele jubilarissen vanwege hun jarenlange lidmaatschap gehuldigd werden. Op zondag 24 september ging de vereniging ‘On Tour’ en werden in de plaatsen Buurse, Delden en Hertme concerten gegeven. Het jubileumjaar werd afgesloten met een grandioos concert op zaterdag 17 november in Partycentrum Bruins te Saasveld. Kortom, St. Gregorius is een actieve en bloeiende vereniging voor jong en oud.

Ivo Weijmans

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.