De fanfare van St. Gregorius is een orkest dat bestaat uit: Koperen blaasinstrumenten, zoals bugels, trompetten, waldhoorns, baritons, trombones, een besbas en een esbas; Houten blaasinstrumenten: zoals sopraansaxen, altsaxen, tenorsaxen en baritonsaxen; Gestemde en ongestemde slagwerkinstrumenten, zoals: drumstel, grote trom, buisklokken, vibrafoon, marimba, klokkenspel en diverse kleine neven slagwerkinstrumenten.

Het fanfareorkest repeteert sinds 2021 elke woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur in het monumentale Spookhuis, welke is gerealiseerd in het openluchttheater van Hertme. Zij komen uit in de 1e Divisie (voorheen afd. Uitmuntendheid) van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen(K.NFm). De doelstelling van het orkest was altijd om elke 4 of 5 jaar deel te nemen aan een concertconcours. De laatste jaren liggen de prioriteiten van dit orkest bij andere optredens. Jaarlijks verzorgt de vereniging haar muzikale medewerking aan diverse concerten, serenades, optochten en is op 4 mei present bij de dodenherdenking in Hertme en Zenderen.


Koperensemble

Een koperensemble speelt ieder jaar tijdens de E.H. Communie en H. Vormsel in de St. Stephanuskerk van Hertme. De leerlingen van de fanfare volgen hun opleiding aan de muziekschool te Borne. De kleinkoperlessen worden wekelijks gegeven in de basisschool te Hertme, de overige lessen in de muziekschool te Borne. Leerlingen met een B-diploma kunnen worden geplaatst in het fanfare-orkest. De vereniging adviseert de leerlingen minimaal het C/D- niveau te behalen.

In 2022 bestond de vereniging 100 jaar. Dit lustrum werd gevierd met een grote leden- feestavond waar vele jubilarissen vanwege hun jarenlange lidmaatschap gehuldigd werden. Kortom, St. Gregorius is een actieve en bloeiende vereniging voor jong en oud.