Dorpsdag Hertme én de ontmoetingsdag tussen de twee ‘St. Gregoria’ succesvol!

Wat in eerste instantie begon als een ontmoetingsdag voor de twee muziekverenigingen St. Gregorius uit Hertme en St. Gregorius uit Kwintsheul werd uiteindelijk een gezellige dorpsdag, waar veel Hertmenaren elkaar ontmoeten en konden genieten van de verschillende muzikale uitvoeringen. Ook de jeugd vermaakte zich prima met allerlei spelen. En het animatieteam heeft menig kind geschminkt en voorzien van mooie (tijdelijke) glittertattoos. Natuurlijk werd ook de innerlijke mens niet vergeten en zo kon iedereen, voorzien van hapje en drankje, gezellig met elkaar in gesprek komen.

Niet alleen voor de gasten, ook voor de spelers zelf moest er natuurlijk ontspanning komen en werd er tot het eind van de avond gezamenlijk gedanst op muziek verzorgd door OV-Music. Iedereen kon een plaatje aanvragen en dat werd veelvuldig gedaan. Zo klonk naast “ons deurdonderen” “hun tomatenplukkers” en vond men elkaar in de polonaise.

Met een groot deel van alle muzikanten werd het ontmoetingsweekend op camping de Köller afgesloten door samen te gaan klootschieten. Na deze sportieve afsluiting werd door de leden uit Kwintsheul een ‘Hertme bedankt!’ ingezet. Volgend jaar is de vereniging uit Hertme uitgenodigd voor een bezoek bij het dan 90 jarige St. Gregorius uit Kwintsheul. ‘Het wordt een hele klus om dit te evenaren’, verzuchtte de voorzitter uit Kwintsheul.

Wij verheugen ons al op de volgende ontmoeting!