Jaarlijks organiseert het Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst (MHHK) een thematentoonstelling. Alle professionele Hengelose beeldende kunstenaars worden dan uitgenodigd een werk in relatie met het thema in te zenden.

Voor de komende thematentoonstelling ‘Muziek’ bewandelt het MHHK de omgekeerde weg. Er wordt eerst een publieksactiviteit georganiseerd en daarna gaan de kunstenaars aan het werk.

Op zondag 19 maart om 15:00 uur organiseert het MHHK onder de titel ‘Vier de lente!’ een optreden van de malletband st. Gregorius uit Hertme. Dit optreden vindt plaats in de aula van het Montessori College Twente, Sloetsweg 153, 7556 HM Hengelo.

Vier de lente!

Met ‘Vier de lente!’ wordt het einde van de winter en het begin van de lente gevierd. Er zullen een paar treurige stukken (de winter is ‘dood’) gespeeld worden, maar de boventoon zal vrolijk zijn, het wordt per slot van rekening lente. Op het programma staan werken van o.a. Ennio Morricone, J.S. Bach, U2, H. Zimmer, Frank Zappa en Claudia de Breij.
Een van de werken die gespeeld zal worden is ‘Berilian Rhapsodie’ van M. Bosgra. De ondertitel van het werk is ‘in loving memory’. In dit werk wordt het verlies van een dierbaar persoon uitgebeeld. De componist beschrijft op muzikale wijze de gedachten van het rouwproces. De emoties variëren van woede, pijn, tot herinneringen aan mooie momenten. Het leven gaat door na een moeilijke periode net zoals de lente zich na de winter aandient.

Tijd en plaats

Zondag 19 maart 2017, 15:00 uur.
Aula van het Montessori College Twente, Sloetsweg 153, 7556 HM Hengelo.

Entree, kaartverkoop en overige informatie
Kaarten kosten 1 euro en zijn te reserveren op mhhk@hengelo.nl.
Meer informatie op https://www.mhhk.nl/vierdelente.