Alle 62 leerlingen van basisschool St. Aegidius uit Hertme hadden vrijdagavond 21 juni hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes in het Openluchttheater uitgenodigd om hen een feestelijke verassing te presenteren. En bovendien een bijzondere. Als eerste school in de gemeente Borne introduceerde zij het project Orkest in de klas. Het was erg spannend op te treden tijdens de Eindpresentatie voor zo’n groot gehoor, maar de zenuwen waren na de eerste maten al snel verdwenen.

De leerlingen werden begeleid door het fanfareorkest van St. Gregorius. Bert Sleumer, dirigent van het orkest, is de animator van het project op St. Aegidius. Berts idee om de school met deze vorm van muziekonderwijs kennis te laten maken werd door de schoolleiding, docenten en ouders warm ontvangen. Derde participant is de Muziekschool Borne die de instrumenten in bruikleen afstond. Tien weken lang werd er door de leerlingen gedanst, geblokfluit, op trompetten, saxofoons en trommels gespeeld dat het een lieve lust was. De professionele ondersteuning lag in handen van Bert Sleumer, Wilbert Sleumer, Karin Poorthuis en Gerrit Kelder. Mede door hun enthousiasme spatte het speelplezier van de leerlingen tijdens de Eindpresentatie van de buhne.

Natuurlijk mocht een diploma niet ontbreken en dit kleinood werd door de leerlingen gretig in ontvangst genomen.
Er waren fraaie en onverschrokken solistische optredens van Mirte Boswinkel (sopraansaxofoon), Maud Haverkamp (altsaxofoon) en Michiel Neeskens (trompet) te beluisteren, jeugdige talentjes uit het fanfareorkest. Ook waren er bijdrages van de Jeugd Slagwerkgroep van St. Gregorius en van de Bigband van de Muziekschool Borne die voor een swingende afsluiting van deze zeer geslaagde avond zorgde.