Zondag 8 december treedt de malletband op tijdens het Kulturhus Extravaganza, een festival in het Bornse Kulturhus t.g.v. de oplevering van het hernieuwde Kulturhus. De leden van de malletband zijn blij hier het afsluitende optreden te mogen verzorgen. Sinds oktober 2017 is het Kulturhus het onderkomen van de malletband van de muziekvereniging Hertme. Een beetje noodgedwongen moest de malletband verhuizen van hun vaste stek, zaal Liedenbaum in Hertme, naar het Bornse Kulturhus. Voor veel leden een hele stap, immers men speelde al vanaf 1959 in Hertme, en nu als Hertmese vereniging naar Borne. Dat leverede eerst wat wisselende reacties op.
Dit sloeg al snel om. Muzikanten realiseren zich dat ze wel een hele fraaie en ruime repetitieruimte hebben, voor de opslag van instrumentarium werd ruimte vrij gemaakt en ook de derde helft blijkt enorm gezellig te zijn. Prima omstandigheden om goede prestaties neer te zetten.

Op het festival van 8 december gaat de malletband samen optreden met Double6 en het Aveleijn Clientenkoor. Double6 speelde al drie edities mee met de malletband tijdens Percussion Live. Aveleijn is elke maandagavond op het Kulturhus en dat is toevallig ook de repetitieavond van de malletband. Zo is het idee ontstaan om een nummer te beginnen met het Avelijn Clientenkoor, daarna zal de malletband een aantal concertwerken ten gehore brengen, waarna er wordt afgesloten met Angels in een uitvoering van malletband en Double6.