Examens leerlingen St. Gregorius

Jeugd Slagwerk Groep

In september 2011 is het idee opgepakt om een Jeugd Slagwerk Groep binnen de muziekvereniging St. Gregorius op te richten. In december 2011 is de groep twee keer bij elkaar geweest, waarna zij op 9 januari 2012 begonnen met de repeteren.

Coen Boomkamp, zelf muzikant van onze malletband en leerling van Marco Onstenk, is bereid gevonden om leiding te geven aan deze JSG. Elke maandag van 18.00 uur tot 19.00 uur oefenen onze jeugdige muzikanten onder bezielende leiding van Coen.

JeugdSlagwerkGroep

De groep bestaat uit 13 leerlingen die nog geen deel uitmaken van de grote malletband. Deze groep is aangevuld met een aantal muzikanten die al wel meespelen bij de malletband, en nog steeds muzieklessen genieten bij Marco Onstenk.

Nog niet eerder was het binnen onze vereniging mogelijk een Jeugdslagwerkgroep op te richten. De laatste jaren is er echter een behoorlijke toename van slagwerkleerlingen. Waarom? Omdat onze dirigent, tevens docent van een groot deel van onze leerlingen, zoveel enthousiasme uitstraalt en dat ook over weet te brengen op onze muzikanten. Als het vervolgens binnen de malletband er gezellig is en bovenal muzikaal aan toe gaat, trekt dit jeugdigen aan.

De jeugdige muzikanten hebben al een aantal keren meegespeeld met een uitvoering van de malletband. Vaak 1 of 2 nummers. Je ziet dat leerlingen daarvan groeien. Ze staan te stralen. Dit was voor ons een van de redenen waarom wij met deze JSG wilden beginnen.

Wij zien ’s maandags jeugd staan die met veel plezier naar de repetitie van de muziek komen. De muziekvereniging hoopt met het oprichten van deze JSG het voor de leerlingen makkelijker te maken aansluiting te vinden bij de malletband.

Coen Boomkamp

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.