De malletband van de muziekvereniging St. Gregorius zal op zaterdag 13 december wederom deelnemen aan een federatief muziekconcours in Etten-Leur. In 2012 ging de malletband voor het eerst weer op het hoogste niveau naar een concours. Met niet al te hoge verwachtingen maar wel met een goed gevoel werd deelgenomen aan dit concours in Etten-Leur. De jury beloonde de leden en dirigent  met maar liefst 92,58 punten wat achteraf ook het hoogste aantal punten in deze divisie voor heel 2012 was. Hiervoor kreeg de malletband het Erediploma van de KNFm uitgereikt.
Ook mocht de malletband in 2013 deelnemen aan het Nationale Topconcours. Hier bleek het aantal van 88,5 punten voldoende voor een vijfde plaats.

Nu anno 2014 neemt de malletband weer deel aan dit concours in de theaterzaal
“Nieuwe Nobelaer” in Etten Leur. Dit jaar geheel op eigen kracht, zonder solisten of koor, wil de malletband weer een gooi doen naar een hoog aantal punten. Wel realiseert de malletband zich dat de punten van 2012 niet zo maar even worden geëvenaard. Daar moet veel voor gebeuren. Twee keer in een weekend gerepeteerd heeft de malletband niets aan toeval overgelaten. De sfeer is goed, de inzet 100% en nu maar kijken hoe de jury dit weet te waarderen.

De malletband speelt de werken “Shadows of a Dreamworld”, “Freya”, en “Santorini”. Een zeer gevarieerd programma waar de malletband hoge ogen mee wil scoren in Etten-Leur. Dirigent Marco Onstenk uit Apeldoorn kijkt terug op een mooie maar intensieve periode van repeteren, nu maar hopen dat dit beloont wordt.

De malletband moet als laatste het podium op. Zij spelen om 17.15 uur. Om 18.15 uur is de prijsuitreiking, waarna de malletband rond de klok van 22.00 uur weer bij Liedenbaum in Hertme verwacht te zijn.