Zondag 12 juni moest het dan gebeuren. Twee leden van de malletband St. Gregorius die hun D-examen moesten doen. Een D-examen is al redelijk uniek, twee binnen de zelfde vereniging is daarom nog meer een unieke prestatie. Voor Coen en Carine, voor hun docent maar ook voor deze bloeiende vereniging.

In een goed gevuld Kulturhus wisten Coen en Carine het publiek te vermaken. Het was muisstil tijdens de optredens, iedere noot was raak. Eerst moesten beide muzikanten elk twee individuele werken spelen met vele muzikale hoogstandjes. Daarna moesten Coen en Carine elk een duet spelen met hun docent Marco Onstenk. Ter afsluiting speelden beiden met hun malletband twee fantastische werken. Coen speelde samen met de malletband het werk Silver, en Carine sloot de middag af met het prachtige werk Czardas van Vittorio Monti.

Na een kort onderhoud konden beide juryleden de examenkandidaten feliciteren met hun behaalde diploma, waarna beide examenkandidaten nog werden toegesproken door een trotse voorzitter van de muziekvereniging St, Gregorius uit Hertme.

Na afloop werden Coen en Carine gefeliciteerd door familie en vrienden, en was er tijd voor een kleine After-Party. Docent Marco Onstenk kon terugkijken op een geslaagde examenuitvoering en keek met voldoening terug op de jaren dat beiden bij hem op les waren. Ook Jan Geuke van de muziekschool Borne keek met tevredenheid terug op deze geslaagde middag.