Na afloop van het Kerstconcert van de fanfare op 23 december j.l. in de kerk van Hertme, heeft Ivo Weijmans afscheid genomen als dirigent van het fanfareorkest. Ivo is in 2011 begonnen als dirigent bij St. Gregorius. In de loop der jaren volgden vele (show) concerten en konden leden en dirigent elkaar goed vinden.
Als slagwerker begonnen in de plaatselijke harmonie in zijn geboorteplaats Lobith, heeft Ivo zijn wortels in de harmonie- en fanfaremuziek. Momenteel is hij werkzaam als adjuntdirecteur, slagwerkdocent en dirigent van het slagwerkensemble en blaasorkest van de muziekschool in Nordhorn. Hier is hij ook gevraagd voor het organiseren van een grote musical. Mede hierdoor bleek het voor hem helaas niet meer mogelijk zijn dirigentschap in Hertme voort te zetten. De muziekvereniging betreurt het afscheid van Ivo en zijn hem zeer erkentelijk voor zijn verdiensten. De showconcerten van 2014 en 2017 zullen wij blijven herinneren.

Na afloop van het concert is Ivo in het bijzijn van zijn familie door de leden in het zonnetje gezet en werd hem een passend kado aangeboden, waarbij onder het genot van een drankje nog eens werd teruggekeken naar de vele mooie concerten en andere activiteiten.