Vol goede moed ging de malletband wederom richting het Brabante Etten Leur, om in het Nobelaertheater net als in 2012 deel te nemen aan het federatieve muziekconcours van de KNBO.
Na de mooie punten van 2012 ging de malletband dit jaar zonder koor en zonder solisten, om op eigen kracht een mooie muzikale prestatie neer te zetten in Nederlands hoogste muziekafdeling.
Weken lang werd er op de repetitieavond 2,5 tot 3 uur gerepeteerd, een repetitieweekend was nodig, en ook thuis werd er fanatiek geoefend.

En wat bleek, alle inzet werd door de jury beloond met een prachtige eerste prijs met een mooie score van 92 punten, met lof van de jury. De muzikanten gingen weer helemaal uit hun dak met deze geweldige prestatie. Veel dank is de malletband verschuldigd aan hun dirigent Marco Onstenk. Hij wist de leden te motiveren om veel te oefenen en lange repetities op te brengen. Hij heeft ons werkelijk op sleeptouw genomen om te werken aan dit resultaat.
De malletband speelde de werken “Shadows of a Dreamworld”, “Freya”, en “Santorini”.
Het was de laatste weken genieten op de repetities met een voltallig bezetting. Een bewijs dat wanneer je er met elkaar in geloofd, dat dit kan leiden tot mooi dingen, zoals afgelopen zaterdag in Etten Leur. Bij thuiskomst in Hertme werd de malletband ontvangen door vrienden en familie en werd er nog een mooi feestje gevierd. Het voelt als een grote muzikale familie.